+380673870816 +380673870816

На Рівненщині у заказнику вирубали дерева

Повідомлення щодо незаконних рубок дерев на території Володимирецької ОТГ Рівненської області надійшло через вебресурс «ЕкоЗагроза».

Реагуючи на звернення, представники Інспекції виїхали на місце ймовірного правопорушення та в межах ботанічного заказника місцевого значення «Урочище Вижар», який входить до складу природно-заповідного фонду України та перебуває у віддані Володимирецької селищної ради, виявили незаконні рубки дерев різних порід в кількості 559 штук.

Розмір обрахованої Інспекцією шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, становить 66 242 268,70 грн.

Оскільки в діях осіб, які вчинили вказане вище порушення природоохоронного законодавства, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, Державною екологічною інспекцією Поліського округу скеровано матеріали до Головного управління Національної поліції в Рівненській області для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 246 Кримінального кодексу України та встановлення осіб винних у вчинені незаконних рубок дерев. Триває досудове розслідування.

Довідково: Урочище «Вижар» — ботанічний заказник місцевого значення, створений рішенням Рівненського облвиконкому №343 від 22.11.1983 року. Охороняється ділянка болота, де зростають рідкісні болотні рослини

Схожі статті